ΜΜΕ με τεχνολογίες αιχμής μοιράζονται τα φώτα της δημοσιότητας στα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 — Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τίμησε καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στα Βραβεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων στη Μπρατισλάβα, Σλοβακία.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων είναι το μεγαλύτερο Δίκτυο στήριξης για ΜΜΕ με διεθνείς φιλοδοξίες και τις βοηθά να καινοτομούν και να αναπτυχθούν σε διεθνές επίπεδο. Κάθε χρόνο το Δίκτυο αναγνωρίζει επιτυχημένες εταιρείες που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και άδραξαν τις απαράμιλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ. Τα βραβεία απονέμονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

• Το Βραβείο Νέες Κατευθύνσεις απονεμήθηκε στην Γερμανική εταιρεία Novihum Technologies η οποία, χάρη στο Δίκτυο, απέκτησε πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το ειδικό μέσο ΜΜΕ, «SME Instrument», και ανέπτυξε το εργοστάσιο παραγωγής για την νέα της δραστηριότητα και προσέλαβε 20 νέα άτομα.
  • Το Βραβείο Νέοι Ορίζοντες τίμησε την εταιρεία Smartive από την Ισπανία, που επίσης μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στο ειδικό μέσο ΜΜΕ με την καθοδήγηση που έλαβε από το Δίκτυο. Χρησιμοποίησαν τις χρηματοδοτήσεις για να διευρύνουν το μερίδιο αγοράς τους, το οποίο αναμένεται να αυξήσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών της εταιρείας από 500 000 EUR σε 5 εκατομμύρια EUR το 2019.

Από τις εννέα φιναλίστ που διαγωνίζονταν για τα βραβεία, τέσσερις επιχειρήσεις έλαβαν χρηματοδότηση από το ειδικό μέσο ΜΜΕ, το οποίο παρέχει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση κατά την περίοδο 2014-2020 προκειμένου να βοηθήσει τις ΜΜΕ με υψηλό δυναμικό να αναπτύξουν πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες για προϊόντα, υπηρεσίες ή διεργασίες, που είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό της παγκόσμιας αγοράς.

Η κα Kristin Schreiber, Διευθύντρια, Πολιτική ΜΜΕ & COSME, ΓΔ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε:

Το Δίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που έχει ποτέ συλλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει τις εταιρείες να επωφεληθούν από τις επιχειρηματικές και καινοτόμες ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες, μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς.

Ο κος Marco Malacarne, Επικεφαλής του Τμήματος του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (EASME) είπε:

Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν την κινητήρια δύναμη της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων παρέχει την τεχνογνωσία για να τις βοηθήσει να ευημερήσουν. Αυτά τα βραβεία αποδεικνύουν ότι με τη σωστή στήριξη είναι δυνατόν να κυνηγήσετε τις ιδέες σας και να επιτύχετε στις διεθνείς επιχειρηματικές φιλοδοξίες σας.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Refinery Gallery στη Μπρατισλάβα, Σλοβακία, όπου παρέστησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιχειρήσεις, ενδιάμεσοι φορείς, δημοσιογράφοι και μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων συμπεριλάμβαναν την κα Kaja Kallas, Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την κα Kristin Schreiber, Διευθύντρια, Πολιτική ΜΜΕ & COSME, ΓΔ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον κο Marco Malacarne, Επικεφαλής Τμήματος στο EASME, τον κο Francesco Guerrera, Εκδότη, Διευθυντή Οικονομικών Ανταποκρίσεων στο Politico EU και τον κο Juraj Vaculik, συνιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της AeroMobil.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων: http://een.ec.europa.eu

Οι υποψήφιοι των Βραβείων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων:

Νέες Συνεργασίες

Νικήτριες εταιρείες: Aquabion GmbH, Γερμανία και Rabmer GreenTech GmbH, Αυστρία

Μέλη Δικτύου: Zenit GmbH και Business Upper Austria

Φιναλίστ: Medins Havs och Vattenkonsulter AB, Σουηδία και Seastar Survey, ΗΒ

Μέλη Δικτύου: Business Region και Greenwich Research & Enterprise

Φιναλίστ: TriROOM Innovation, Σουηδία και Πανεπιστήμιο της Βερόνα, Τμήμα Επιστημών Νευρολογίας και Κίνησης, Ιταλία

Μέλη Δικτύου: Ab Centek Vid Mlulea Tekniska Universitet και Veneto Innovazione SPA

Νέες Κατευθύνσεις

Νικήτρια εταιρεία: Novihum Technologies GmbH, Δρέσδη, Γερμανία

Μέλη Δικτύου: Zenit GmbH